KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

2.9.09

ABAH N MAK

SALAM
arini aku bebetol risau.. risau keadaan my parent... actually sabtu lepas aku lik kg.. everything ok... n then my parent ikut aku lik seremban sebab ade hal nak diuruskan.. so alang2 da ade sini aku bawak la parent aku g klinik sebab mak aku sakit tekak smpi x kua sore n my dad plak sakit kaki kesan dari operation yang lepas... doktor cakap mak ok cume kena minum banyak air but kaki abah ade jangkitan kuman di bawah kulit kaki tuh... so doktor bagi ubat tuk hapuskan kuman tuh... petang semalam balik je dari keje (aku half day semalam) aku terus antar diorang lik kampung..

memule aku xnak anta parent aku balik tp mak kate akk aku yg tggl kat umah tuh susah plak nanti.. sape nak masak n sbgnye sebab dia baru bersalin... so ikutkan je la.. on the way tuh ade exciden... kompom mati sebab kete tuh da terlipat dua.. da macam kuih sepit da aku tgk... jalan memang jem la... mase tu kol 7.. tp we all sempat berbuka kat kuala pilah.. after that mak ajak p kedai runcit nak beli lauk tuk dak2 umah tuh...

pas dr tu kitorang terus lik mah... sampai je mah asben aku trus masuk bilik... aku pon heran nape dia trus masuk bilik... bile aku raba pala dia tengok panas.. dia demam... aku trus bg dia makan ubat..pastu aku n family berbual je macam bese...

mase sahur td tetibe mak cakap abah sakit... aku terperanjat la sebab semalam dia ok n riang gumbira jer... mak kate abah cakap xsedap badan.... pastu aku rase badan abah panas.. sahur pon abah makan sikit je... tapi yang wat aku xsenang ati sebab abah ade cakap ngan mak sesuatu yang wat aku xtentu arah skang... abah kate "aku nak mati da ke???" pastu dia kate kalo pe2 jadi kat dia jgn gtau adik2 dia...
aku tersentak bile mak citer macam tuh... aku nak cuti lagi tadi n nak tengok keadaan abah macam mana tapi xleh sebab aku bru mule keje xkan nak cuti lelama... macam ne ni??? aku bebetol x sedap ati nih... rase nak nangis pon ade nih... sape x sayang mak abah oii.... time nih pon ati aku da x tentu arah... aku bebetol x senang ati ni.. riso tol aku... ya allah jangan la jadi ape2 kat abah.... amin

2 kekawan suda kasi komen:

MammaEl said...

DH LA....JGN PK BUKAN2....B'DOA MUDAH2AN SELAMAT N SIHAT HENDAKNYA....

fisa said...

insya allah...x der ape2..kiter doa kn smoga mk & abah awak sihat k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...