KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

17.9.09

CERITA HARI INI

SALAM


hmm hari ni penuh tragedi... pagi tadi aku bangun lambat.. sib baik sempat bersiap sumer.. bile aku kua je nak panaskan enjin kete, jiran sebelah mah aku nak pinjam hp.. katenye nak call teksi.. ank dia nak p sekolah tapi bas sekolah xdatang amik... aku pun tanye la sekolah dia kat ne?? bile dia terangkan kat mana aku pon offer diri nak anta.. bukan ape cian la tengok dia lom p skolah padahal da kol 8... huhuhuhu... on the way tu mcm2 kitorg borak.. aku plak lewat sampai opis.. 8.45 bru sampai.. tapi aku tetap gumbira sebab aku dapat wat amal di bulan ramadhan nih...


tapi best part is gaji + bonus da kuar.... hehehehhe.. tapi xleh la nak blanje sangat.. banyak nak kena bayar.. baju raya pon xde g nih..... hahahahaha...



tapi bile aku on9 je kawan aku BUBUR mesej aku.. dia kater her baby gone... padahal baru dua hari lepas dia gtau aku dia peknen 4 mggu.. nak2 baby tuh xde tnpa sebab.. tinggal kantung je... sedih aku dengar.. teringat aku ngan baby aku.. aku paham feel bubur... kompom sedih n kecewa teramat.. nasib baik gak dia lom gtau sapa2... n the best part is aku sorg je tau dia peknen selain asben dia... bangga gak.. huhuhuhu.. kembang jap... (perasan la ko pija..) dan skang aku still rase sedih... ye la dia kawan aku... at least aku dlu merasa gak la ngan baby tu 2 mggu sebelum baby gugur tp dia xsampai satu hari... hmm to bubur, tabahkan hatimu... ade hikmah disebalik semua ini... ambil ni sebagai ujian dalam kehidupan... allah lebih mengetahui.... uwa! uwa! serius aku cakap.. aku mang tersentuh btol dengar berita nih... seolah2 baru kehilangan sorang kawan... xpe... to bubur n me also kuatkan semangat... usaha tangga kejayaan.. chaiyok! chaiyok! bersama semangat ini ku doakan semua sahabatku berbahagia disamping keluarga.. hargailah orang tersayang.. jangan da xde baru nak terasa kehilangan... adios....



2 kekawan suda kasi komen:

MammaEl said...

sematkan dihati..disebalik kejadian ni ade hikmahnya....Hanya Allah yang tahu...Kita sebagai umatnyer...kene redha dan sentiasa berusaha.

pijot said...

tq chot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...