KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

14.11.11

Bila dia mengamuk

Salam

Alkisah...
ari sabtu nan permai...
aku dan manja duk tengok tv sambil tunggu daddy balik...
jam baru menginjak ke pukul 2...
lambat g daddy balik...
lalu kami berdua pn beradu... 
tapi ku da kabarin ke manja....
daddy lik kol 6.. td daddy sms mummy... budget mcm dia paham la.. ngeeee
pastu manja tido sampai kol 4.30....
time ni dia da asik merengek....
terjaga dek kebisingan orang belakang bertukang....
xpe lah.. kulayankan....
masa ni nak bangun pn xleh ok... padahal da x tahan nk pee pee...
adussssssssssss...... bile tgk da kol 5.30... aku p la mandikan manja...
manja like usual la.. da smpi dalam bathroom xmo kua..
mau main air... tp ku angkat gak keluar....
sebab time tu ujan.. sejuk!!!!
ms tu dia start da melalak.. aku buat ape sume xkena.. 
nak makaikan dypers pn xdapat...


tp ku berkeras gak.. dpt gak ler makai dypers...
da pakai je dia trus bgn lari... amik pen yg ade kat sofa dan dia mule la mencakar kertas...
ms tu aku ok lg.. nak pakaikan baju ttp xmo nih...
aku call daddy.. tnye bile balik... daddy kate lmbt...
sudah... ku kabarin balik ke manja daddy lmbt... ms tu jam da dekat kol 6....
dengan pen masih di tangan... di cakarnya peha, tangan, perut dia...
bile aku amik pen dia meraung macam kena dera...
protes lah tuh daddy lmbt balik... 
aduyai.. aku xleh wat per.... dekat 6.30 daddy xlik lg.... 
lg byk dia cakar badan... bermacam cara aku wat utk halang.. 
dia ttp xkasi.... dalam pikiran da mule nk membiarkan aslkan dia diam...
smpai la daddy balik kol 7, baru dia stop cakar badan....
trus amik baju kasi kat daddy.. suh daddy dia pakaikan...
alahai anakkkkkkkk.... 


hmmmmmmmmm .... byk kali da dia protes gini.. tapi x la sampai cakar badan....
selama ni kalo protes dia merajuk bese je... mgkin ni da smpi kemuncak...
kebetulan lak ade pen kat tgn.. jeng jeng jeng....
dengan manja mmg xleh janji.. kalo kate A so A la pada dia...
xde tukar2.... same mcm kalo janji nk jalan..
jangan kate nanti2.... kalo kate kol 2 tuh so kol 2 la...
kalo x rasain!!!!!




4 kekawan suda kasi komen:

:: Mrs.Eady :: said...

kehkehekhe...siap tulis kat kaki yg tak tahan tuh!

Pijot said...

protes sgguh dia ari sabtu ritu.. adui... rse nk ngamuk pn da ade je ms tuh... ngeee..

MIL Manja said...

Adoii manja aii..nape la gitu sayang..patut eh cakar la dinding mah baru mummy ko tu kann *opss kekeke

Pijot said...

cisss.. jgn ko ajr dia wat mural yer.. sat g jenuh i kna cat pakai cat mahal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...