KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

16.1.12

Turun Temurun

Salam...

Marathon aku arini berblogging...
muehahahahahahaha..
selalu gini la.. ade masa terus wat 3 4 entri sekaligus...
tapi ade ke orang baca?? lantak aih ade ke idak.. pasai aku berblogging ni sebab salah satu sebagai diari hidup aku..... poyo ekssss....

minggu ni mak and abah straight ade mah aku...
seronok sangat... ye la.. nak aku lik kg susah skit la..
lantaran keje daddy yang x berapa nak syiok tuh....
kali ni mak datang bawak ilmu baik punya.....


resepi turun temurun... 
pusaka weh!!!! da kuning bukunye...
aku lak merajinkan diri menyalin ke dalam dokumen..
lalalalallalalalalalalalalalala....
bia nmpk cantik dan mudah mencari.....
kalo ikut buku mak ni tulisan dia berbelit2..
kate org dolu2 kan.. kekdahnya tulisan gaya itu ler...

tp kuucapkan syukur... tatkala mak kate...
ko amik la resepi nih.. mak tgk ko suke cube macam2....
biarlah ia menjadi kemahiran ko plak....
mak da tua... mak turunkan kat ko....
punye ms tuh den terharu.....
angah dan ateh pn ade gak wat bisnes kuih2 nih...
tp depa lagu tu je la resepi nyer...
aku nye jenis.. semua genre aku cube...
dr kuih dan lauk pauk tradisional, kuih moden, kek sume bagai lagi aku cube..
so mak mmg suke la kan kan kan...
impian nk belajo menjahit?? aduyai.. giat mara mcm xnk ngn aku jer..
xpanggil2 lagik.. mentang2 la aku ni bekerja...
impian aku adelah duk umah jadi surirumah tangga yg berkerjaya...
tu diahhhh tinggi kan... semoga dengan ilmu yang mak kasi ni..
aku berjaya realisasikannya... x sanggup sebenarnya berpisah dengan anak nih...
ade ke mak yg sanggup eh? hmmm ntah ler.........
insyaallah mak.. adik akan gunekan sebaik mungkin.. terima kasih mak...





6 kekawan suda kasi komen:

:: Mrs.Eady :: said...

liminate la kertas itu wahai akak pija oiii :)

ayu said...

nak belajar jahit gakk..tapi kan, hari tu tanya kat giat mara kat sini (setiawangsa) katanya kelas jahitan tu kena belajar 6 bulan...erkkk..

Krsty Pinky said...

wah...ketas antik betol..hehehe

Pijot said...

izwa sayang... buku tuh da lunyai.. aku dlm usaha nk salin nih dlm word.. kasi cantik

Pijot said...

ayu - katenye ade yg sabtu ahad jerk.. tp xtau la.. snyap je smpi la nih

Pijot said...

tu baru tgk pic waida.. kalo tgk real punye kompom ko terkesima...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...