KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

23.2.12

Alhamdulillah .. lega...

Salam…

Fuh lega sungguh…
Lama kan x update dalam blog…Alkisah berukben da barred…
Kat opis lak manyak kijer….Muehehehehehehehehe
Kisahnya da 3x try bukak iucd…Kunun nk kasi manja adik..
Kali pertama p dia kate benang terlalu pendek…
Bulan dpan dtg balik....Bulan depan plak peyed terlalu cepat kering...
Bulan ketiga p… katenye x nmpak benang suda…
Aiyakkkk… di refer ke doctor berkenaan di Klinik Kesihatan Ampangan….
Sampai sna doctor pn x nmpak benang yg tuh… di refer plak ke Specialist O& G …

Appointment at 16.02.2012 ….Sungguh nyaman di klinik pakar nih…
Nurse sume baik.. doktor pn baik2 belaka….
Klinik Pakar Hospital Tuanku Jaafar….
Memule depa timbang berat + ukur tinggi…
Da settle tunggu no dipanggil…Da dipanggil doktor tanya serba skit....
Ms tu doktor kate jom kite cube...
Lebih sejam cube, nmpak benang tp x dapat tarik..
Doktor kate kna admit wad…. 26.02.2012 admit , 27.02.2012 operation…
Aduyai… bukan pk tkut skit ke ape …
Takut manja nih.. sape nk jaga…. Nti nk ke dia tido tanpa ai…
Allahuakbar... semoga dipermudahkan...
20.02.2012 daddy terima call dari O& G .. katenye doktor nak try last solution...
Kalo leh doktor xnk operation… sbb tinggi risiko.. nk bius bagai kan
Diorg suh dtang 22.02.2012 … kali ni diorg terangkan prosedur…
Diorg masukkan kamera dan juga pengepit untuk tarik benang tuh..
kecik jer…Memule memang aku tkut gile… ye la tnpa bius.. 
skali bile da masuk.. la mcm bese jer..
Mcm nk masukkan iucd tu je rsenye.. xsakit mana pong.... cume rasa x selesa la...
 ms bersalin lagi sakit...Lama gak doktor try... 3x benang putus.... 
xdapat tarik… da macam2 ayat aku baca…. Macam2 surah yang terlintas aku ucapkan… 
bukan sakit.. tapi risau.. benang semakin pendek…. Tinggal 2mm je…. 
Akhirnya percubaan kali ke 4 dapat tarik.. alhamdulillah…

Sangat2 berterima kasih pada Doktor Jamali Wagiman yang 
bertanggungjawab mengeluarkan iucd nih… 
good job.. doctor yang sangat penyabar…. Dan x kisah pn aku tgk skali skrin.. 
merasa la aku tgk rahim aku sendiri dlm skrin tuh.. korang dapat tgk?? 
X kan? Hahahahaha pengalaman tuh…. Doktor kate sume ni cume perlukan kesabaran dan tawakal… pape pun.. Doktor Jamali is the best.. I like u…. muehehehehehehe.. 
sepanjang dia cube keluarkan dia sentiasa tanya aku… 
dik, ok x?? sabar yer.. sume ni mmg kna sabar.. 
ayat tu je la dia ulang2… wat aku jadik sgt bertenang…. 
Walopon hakikat aku geram je nk tlg doktor tu catch benang tuh... hahahahaha… 
sbb tu aku xjd doctor kan kan kan


TERIMA KASIH DOKTOR…  my daddy pn da decide..

 no more iucd or any protection.. sendiri2 suda.. 
daddy da serik.. orang lain senang jer.. part aku je susah.. 
ish ish ish.. itu namanya ketentuan ALLAH.. 
dan daddy redha dan sangat2 bersyukur aku selamat…. 
Dapatlah mulekan projek seterusnya.. erkssss.. muahahahahahahahaha
doakan aku yer.. amin





4 kekawan suda kasi komen:

ayu said...

amboiii..ayat...lepas ni boleh mulakan projek seterusnyaa...muaahhhh..tak tahan dengarnyaa..

erkkk..daku tak pakai IUD ni..tapi dengar cerita kamu ni, meremang bulu roma!!

Pijot said...

hahahahahaha.. jom join projek tahun naga.. tu diah.. muahahahahahaha.. xleh bla sungguh

najihah said...

haja! haja! fighting!

Pijot said...

muahahahahahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...