KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

11.2.12

Pizza Sardin Super Duper Simple

Salam...

Udah jadi bahan kumuhan pizza ni aku baru nk update...
alkisah terajin memizza lantaran kawan ai mempamerkan pizza beliau..
leh gitu?? hakhakhak.....

resepi doh yang sama... anda boleh klik sini untuk resepi doh...
untuk resepi bahan inti pizza pula... 
saya buat setengah adunan je yer.. so dapat la sekeping pizza...
dan aku pn buat menggunakan bahan yang ade kat mah jer... 
koser aih nak kekedai bagai... ngeeeeeeee... tp mmg layannnnnnnn


bahan-bahan

1 tin kecil sardin - asingkan kuahnya
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
2 sudu kecil lada hitam
1 sudu kecil oregano
garam secukup rasa
mayonis secukupnya
sos cili secukupnya

cara-cara

1. tumis separuh bawang besar dan bawang putih hingga naik bau
2. masukkan lada hitam dan garam.... gaul mesra
3. masukkan sardin dan hancurkan
4. masukkan oregano dan gaul sehingga masak....
5. letakkan sardin yang siap dimasak ke doh pizza yang sudah sedia dicanai...
letakkan lebihan bawang tadi dan tuangkan sos dan mayonis di atasnya...
6. pastu bolehlah bakar dan siap!!

rendang from indonesia bos bagi... 
aku x sure rendang apekah tapi sodap... hikhikhik...
menu dinner gak nih....
sebab da mcm lipas kudung nak masak dinner  + pizza...
kannnn sj carik pasal.....






1 kekawan suda kasi komen:

Cik Rose Cute said...

sedapnya pizza...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...