KeKAwaN

THIS ENTRY IS MINE!!!

20.3.12

Sian Abah

Salam...

Siannya abah...
sabtu pagi lepas mak call...
masa tu ai tgh bikin kek nak sedekah ke masjid untuk kenduri mak abah p umrah bersama sahabat2 mereka...
mak kate mak kat kecemasan sebab abah pitam 2x since kol 1 pagi tuh...
tak lama tuh mak sms pulok katenye abah admitted...
sudahnya satu adunan je kek aku wat.. terus siap nak tgk abah..
hati da tak keruan... ade lg 5 ari je lagi sebelum abah berlepas untuk mengerjakan umrah..
flight depa 21 mac ni jer...
omak ai... aku sampai je tgk tangan kiri abah masuk air.. tangan kanan masuk darah...
kol 2 nanti katenye nak masuk kamera melalui mulut ke perut..
nak tengok ape masalah sebab yakyak abah berdarah...
aduyai.. aku tau seksanya masuk kamera tuh ms aku gastrik dlu...
sakit sangat22222222222222222....
abah kate mase masuk kamera abah dibius sepenuhnya.. alhamdulillah...
sebab masa aku dlu tak bius sikit pon... idup2 uolsss.....
sangat bersyukur jua sebab kate doktor poyut abah ok.. cume luka2 sikit jer.. normal sbb abah smoke...
fuh legaaaaa... tapi darah maintain kna masuk sebab abah kurang darah.. air pun sama...
da tuh aku belikan abah nasi beriani.. kasi suap abah makan...
banyak abah makan.... malamnya pulak aku ke masjid.....
kenduri tetap berjalan.. semua orang nanya abah..... 
ahad.... pepagi aku da p kat abah.. sian manja kna kejut.. hukhukhuk.. sian daddy jua kna jaga manja sepanjang aku uruskan abah... darah da stop dimasukkan.. total darah yg masuk 2 pain.. air masih lagi berjalan..
da 10 bag masuk air... fuiiyyoooooo.. sungguh abah kurang makan nih.....
kate mak seminggu ni abah memang kurang selera mkan...
adik ke yang wat abah susah ati?? adik minta maaf... adik hanya cube pertahankan hak... tapi tak pe... redha.. bukan itu rezeki adik kan abah.... sesungguhnya orang teraniaya ni doanya termakbul...
pas melawat abah tengah ari aku direct ke Setia Alam...
mulenye tak mau p da.. risokan abah... tp tgk abah da ok .. da mikirkan aku da janji dan set lama da...
so p jugak ler dalam keadaan kepenatan tahap maksima tuh....
nampak je ape di idam terus ilang penat uolsss...
plak tuh jumpe geng2... lg ler hati ni gumbire.... 
citer tentang tuh dalam next entry ah...

hakhakhak muke manja takut dengan orang makai sarung tangan... muehehehehehehehe

kepada yang sudi mendoakan abah aku ucapkan ribuan terima kasih.... jasamu ku kenang...
doakan jua abah dan mak selamat pergi dan selamat pulang.. doakan jua semoga mereka dapat beribadah dan jua sihat sepanjang berada di sana... amin




2 kekawan suda kasi komen:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga abahmu bertambah sihat ye pija..

Pijot said...

insyaallah dear... amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...